Als u op zoek bent naar een nieuw paar schoenen, kunt u het beste kiezen voor duurzame schoenen in plaats van de gebruikelijke groene of biologische schoenen van de kringloopwinkel. Het kost niet veel om duurzame schoenen te maken. Het enige wat nodig is, is kwaliteit. Als je hoogwaardige materialen en constructiemethoden kunt krijgen tegen een redelijke prijs, heb je een goede keuze. Er zijn zo veel kwaliteit eco-vriendelijke schoen bedrijven die duurzaam schoeisel voor dit doel aan te bieden, waardoor ze merknamen op zowel comfort en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar hun impact op het milieu op de planeet te zien. Wilt u meer leren over welke schoenen goed zijn voor de planee? Lees dan vooral door!

Waarom de keuze

Er zijn verschillende redenen waarom ik mensen aanbeveel ecologische of duurzame schoenen te kopen. Ten eerste, ik denk dat je het met me eens dat er substantieel bewijs is dat aantasting van het milieu en ziekte koppelen aan consumentenproducten gemaakt van niet-hernieuwbare hulpbronnen, zoals plastic, papier, of op aardolie gebaseerde producten. Ten tweede denk ik dat u het er ook mee eens bent dat het gebruik van dit soort hulpbronnen ernstige schade toebrengt aan de gezondheid van de mens en aan de ecosystemen waarin wij leven. Ten derde komt het hierop neer: investeren in een merk dat een product van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs aanbiedt, is een vrij goede investering.

Recyclen schoenen

Recycleerbare schoenen zijn slechts één voorbeeld van het feit dat het kopen van ecologische schoenen een slimme zakelijke beslissing is. Door de term gerecycleerd te gebruiken, beperken we de definitie van duurzaam, omdat er een aantal zeer specifieke termen voor zijn. Milieuvriendelijke schoenmerken vallen in verschillende brede categorieën, waaronder ethisch, fair trade, duurzaam en gerecycled. Ik bespreek de meest populaire en relevante categorieën hieronder.

Merken

Als ethisch schoenenmerk is Veja een van de populairste categorieën. Veja, opgericht in Japan, is vooral een fabrikant van geklede schoenen. Ze zijn vooral bekend om hun schoenen gemaakt van nubuck en leer, waaronder laarzen, sandalen, sleehakken, hakken, clogs, flats en meer. In de afgelopen jaren heeft Veja zich uitgebreid met sportschoenen, vooral voor sporters. Zij bieden schoenen voor golf, hardlopen, trail, en casual wear. Veja is een gezelschap bedrijf met een missie om klanten het beste in milieuvriendelijke mode te brengen. U kan zowel Veja heren sneakers als Veja dames aanschaffen online of in uw dichtsbijzijnde schoenenwinkel.

Een van de nieuwste Eco merken die recentelijk de mainstream heeft betreden is Cariuma. Cariuma werd in 2021 opgericht door Melvyn Devilliers en Richard Hine en creëert veganistische schoenen onder de naam Cariuma die alle natuurlijke ingrediënten bevatten en geschikt zijn voor mensen met speciale dieetwensen. Enkele van de plantaardige ingrediënten in Cariuma zijn rijstwas, exmtorhornolie, plantaardige olie, cacaoboter, sheaboter, en plantensterolen. De prijsklasse van Cariuma is matig, vanaf 30 dollar per paar voor sneakers in het lage segment.

Conclusie

Naast deze bekende merken zijn er nog vele andere bedrijven die milieuvriendelijke producten maken. Deze bedrijven bieden onder meer ethisch geproduceerde materialen, gerecycled plastic, recycleerbare verpakkingen, kleefstoffen gemaakt van niet-dierlijke producten en weinig of geen verpakkingsafval. Het bedrijf CARICASA biedt een herbruikbare schoenentas aan, die voor alle soorten schoenen kan worden gebruikt. Andere bedrijven zijn Sunbeam, een fabrikant van eco-tassen, en GreenWorks, dat tassen verkoopt die van recycleerbare materialen zijn gemaakt. De voetafdruk die onze dagelijkse consumptie van plastic achterlaat, kan in tien jaar tijd wel eens groter zijn dan de totale olieconsumptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *