Een kat heeft spullen nodig om zich niet te vervelen en daarnaast is het ook nodig om een kat zijn natuur instincten niet af te nemen. Denk hierbij aan leuke speeltjes of een krabpaal. 

De afmeting van jouw krabpaal

Een krabpaal komt in allerlei soorten en maten. Hierbij is het wellicht handig om in gedachte te houden hoe groot jouw kat is. Wanneer je een grote kat hebt, dan is het essentieel dat de krabpaal een groter formaat heeft. Als jouw kat klein is, dan is een kleinere uitvoering ook mogelijk. Zo’n krabpaal kan een simpele uitvoering hebben, zoals één rechte paal. Het is ook mogelijk om een hele constructie te hebben. Zo zijn er krabpalen met verschillende niveau’s en allerlei bakjes. Vaak zijn er ook nog leuke speeltjes aan bevestigd, zoals een bal of een touw. 

Meer dan alleen plezier

Het plezier wat een kat uit een krabpaal kan halen is natuurlijk erg belangrijk om verveling tegen te gaan. Dit is alleen niet de enige reden waarom een krabpaal essentieel is bij de aanschaf van een kat. Een krabpaal zorgt er namelijk ook voor dat een kat zijn natuurlijke instincten kan uiten. Zo vind een kat het namelijk belangrijk om goede nagels te hebben. Een krabpaal zorgt ervoor dat de nagels scherp en goed verzorgd blijven. Het krabben met de nagels dienen ook om een territorium aan te bakenen. Dit territorium kan overigens alleen herkend worden door katten zelf, doordat ze deze kunnen ruiken. Voor mensen is dit niet mogelijk. 

Een goede aansluiting bij jouw interieur

Bij het kopen van een krabpaal is de belangrijkste reden natuurlijk je kat zelf. Maar het is wellicht ook belangrijk voor jou dat het goed aansluit bij de inrichting van jouw huis. Vaak worden de krabpalen niet mooi gevonden. Hier zijn dan ook allerlei nieuwe soorten voor uitgevonden om het aan te sluiten bij de wensen van de koper. Naast krabpalen zijn er nu ook andere uitvoeringen. Zo zijn er grote ballen of een grote poef. Deze nemen minder ruimte in en sluiten wellicht beter aan bij de ruimte. Dit is namelijk ook een factor om over na te denken. Je kunt natuurlijk een grote krabpaal aanschaffen, maar als deze niet geschikt is voor de ruimte waarin je deze wilt plaatsen, dan is dit niet handig. Het is verstandig om eerst goed te oriënteren wat het beste aansluit bij jouw beschikbaarheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.