Wanneer je een bedrijf begint is een van de belangrijkste en misschien ook wel de leukste stap om een zakelijke rekening te openen. Hier gaat immers je zuurverdiende geld hopelijk op binnen komen. Om de rekening te openen moet je eerst kiezen voor de bank waarbij je wil zitten. Dit kan je selecteren om praktische redenen, bijvoorbeeld beste voorwaarden qua kosten, of om sociale redenen zoals een betere inzet voor het milieu waar je aan bij wil dragen vanuit je bedrijf. Ook is het tijdens het openen van een zakelijke rekening slim om na te denken over een zakelijke lening welke je mogelijk nu of in de toekomst nodig hebt om te kunnen investeren in je bedrijf. Hierbij kan je denken aan het aanschaffen van productie apparatuur of een bestelbus om je gemaakte producten te bezorgen. Hier zijn vele mogelijkheden voor al is de basis voor een zakelijke lening over het algemeen wel een goed bedrijfsplan en het kunnen laten zien van omzet. Een zakelijke rekening openen is iets wat je echt moet doen, dan kun je namelijk werk en privé gescheiden houden en dat is wel zo prettig.

Zakelijke lening alleen als het nodig is

Steeds meer mensen met een eigen onderneming twijfelen of dat zij een zakelijke lening moeten afsluiten of niet. Er zijn een paar dingen waar je goed aan moet denken:

  • Geld lenen kost je geld. Dus wanneer jij een zakelijke lening af gaat sluiten, dan moet je denken aan de rente die je moet betalen.
  • De voorwaarden zijn van belang, kun je daar echt aan voldoen? Kun je binnen de afgesproken termijn het bedrag terug betalen?
  • Hoeveel geld moet je lenen en waarvoor? Is het echt een noodzaak?
  • Vergelijk diverse aanbieders met elkaar en let dan niet alleen op de rente, maar kijk ook goed naar de voorwaarden.
  • Hoe hoog is de rente die je moet betalen over het bedrag dat je wil lenen en kun jij ook nog eerder alles aflossen van de lening om er sneller vanaf te zijn of betaal je dan toch een boete?

In ieder geval kun je zien dat het de nodige voorbereidingen behoeft om alles in orde te maken. Geld lenen is alleen aan te raden als het echt moet maar soms is het voor je onderneming een noodzaak om te kunnen investeren. Als het niet nodig is om geld te lenen, dan is het aan te raden om hier ook geen gebruik van te maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *